Грижа за Вашата удължена коса

С поставянето на удължената коса всяка девойка и жена започва да си задава обичайните въпроси – Какви са правилните грижи за косата? Как да я поддържам все така красива? и др.
Грижите за Вашата удължена, естествена коса зависи най-вече от метода за поставянето й, но независимо от това, тя със сигурност има нужда от по-специални грижи, за да изглежда наистина красива, жизнена и лъскава каквато искате да бъде.
С поставянето на Вашата удължена коса започва същинската грижа, като ако сте избрали перманентното прикрепяне обикновено ще са необходими около 14 дни, докато вече удължената коса се установи и докато Вие самите свикнете с нея. Beyonce&Rihanna
За перферктна удължена коса следвайте нашите съвети :
1. Разресвайте естествената си коса само с четка от конски косъм, по-едър гребен или с препоръчана от Вашия стилист специална четка. Не забравяйте, че разресването винаги трябва да започва от краищата на косата, като напредвате нагоре и придържате всяка зона точно над мястото, което разресвате. Разресвайте косата много добре в корените, като отделяте всеки кичур един от друг.
2. При перманентно поставена удължена коса задълвително посетете в Вашия фризьорски салон за първото измиване, за да Ви покаже стилистът Ви правилната техника.
Когато настъпи обаче момента и Ви се наложи да измиете сами удължената си коса, се придържайте към следната процедура:
– нанесете шампоана, като движете внимателно пръстите си нагоре-надолу. Не използвайте кръговите движения с пръсти, тъй като те могат да заплетат или сплъстят косата.
– изплакнете обилно с хладка вода като предварително изстискайте нежно шампоана от косата чак до краищата.
– нанесете балсам, за да подхраните удълженията си и разресвайте с пръсти по продължение на косъма.
– изплакнете добре балсама
3.За подсушаването на косата Ви използвайте хавлиена кърпа, като не разтривайте и не правете кръгови движения. За предпочитане оставете удължената коса да изсъхне сама без термално сушене.
Ако обаче естествената Ви коса е перманентно закрепена към Вашата можете внимателно да изсушите със силна струя от сешоара зоната на скалпа, особено около свързванията и да оставите останалата част от косата да изсъхне естествено.

При клип-ин косата се препоръчва удължената коса да се сваля при лягане, но в останалите случаи за да предпазите косата си от заплитане докато спите, Ви препоръчваме да я връзвате на разхлабена плитка или опашка, като никога не използвайте непокрити гумени ластици.
Не забравяйте, че удължената Ви коса се нуждае и от ежедневна грижа и поддръжка. При перманентно закрепената удължена коса поне веднъж дневно трябва да разделяте удълженията си, като започнете от корените и проверявате дали всяко свързване е отделно от естествената коса отгоре и отдолу.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s