Съвети за косата Ви през зимата

През зимния период Вашата косата е винаги изложена на изключително екстремни условия. Причината обаче за лошото състояние на косата Ви не е единствено студеното време навън, а и затоплените вътрешни помещения. Рязката смяна на температурите, в комбинация с изсушения въздух заради студа навън и заради топлината вътре, изсмукват влагата от косата Ви, което води до изсушаване на косата, задари което тя става така крехка.
Естествено не трябва да чакате последния момент, за да вземете необходимите мерки да предпазите Вашата коса. Грижите, необходими за прекрасна коса дори и през зимата, трябва да започнат с първите есенни дни.
Красивата, гъста и лъсвата коса е способна да очарова всеки мъж, поради тази причина прижите за нашата коса са толкова важни, колко и за кожата ни. Косата е признак на женствено и трява да бъде поддържата в перфектно състояние.

Коса за удължаване

Коса за удължаване

Задължително през зимата трябва всеки ден да се нанасят овлажняващи маски или балсами в крайщата и в средата на косъма. ( Ако балсамът или маската е с отмиващ ефект, отмийте след няколко минути.) Нанасянето на подобни препарати не е необходимо в корените, тъй като там са разположени мастни жлези, които овлажняват достатъчно скалпа.
Веднъж седмично използвайте по-мазни маски, ампули или балсами за допълнително овлажняване.
Използвайте, по-тежки и мазни овлажняващи маски веднъж в седмицата. Нанесете голямо количестно балсам, увийте главата в кърпа и оставете за около десетина минути. По този начина се създава влажна среда, което позволява на балсама да проникне по-дълбоко. За да фиксирате косата си , може да използвате няколко капки серум на основата на силикона, тъй като той помага да се получи предпазна обвивка и в същото време добре подхранва косата.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s