Трикове за красива къдрева коса

Мечтаете за невероятно обемна коса, перфектно подредени къдрици, закачлива вълниста коса или романтични букли? Искате да изглеждате различно и прекрасно всеки ден?
Едрите къдрици са фантастично решение за всички жени, които имат чупливи коси. За да ги оформите по-лесно и за да осигурите трайността им, трябва да използвайте фиксатор, докато косата ви е все още мокра. След което оставете косата да изсъхне без да я разресвате.
Ако обаче Вашата косата не е толкова чуплива, след измиването й нанесете фиксатор и използвайте
специални щипки или рокли, за да оформите къдриците. След това ги оставете да се охладят, изчакайте косата Ви да изсъхне и едва тогава ги махнете.

Tyra Banks

За всички момичета и жени, които са винаги заети и не разполагат с особено много време, имаме друго предложение – уреди за къдрене или четки с батерии. Но не забравяйте, че те се използват само на суха коса. Препоръчително е преди да използвате уреда да напръскате косата си с кристали и/или лосион, за да я предпазите от вредната топлина. Топлите ролки придават непринудена раздвиженост на косата. Първо навийте косата си на тях, след това я фиксирайте и оставете ролките на косата си около 10-15 минути. Накрая ги свалете, като използвайте гребен с редки зъбци, за да я срешите и оформите.

Ако желаете да се преобразите прическата си за миг, то решението за Вас е преса с фризиращ ефект.
Естествено пресата се използва само на суха коса, за да намалите увреждането на косата си до минимум. Разделете косата си на кичури, за да я фризирате по-лесно и след това фиксирате вече направената прическа. Да Ви напомним пак, че не е желателно често да се прибягва към използването на пресата, защото тя уврежда косата изключително много и изтощава краищата. В момента на пазара обаче се предлагат и много уреди, които се стараят да запазят влажността на косата. Те са направени, така че имат малък резервоар, в който се налива вода, която излиза през малки отворчета, като така косата е предпазена от изсушаване и късане, а и къдриците са по-трайни и по-красиви.

На момичетата и жените, които имат къдрава коса по принцип, можем да препоръчаме употребата на
сешоари с дифузер. Този вид сешоари не се увреждат косата толкова много, а и се помагат изключително много за оформянето на по-хубави и подредени къдрици.

Обем?!? Най-големият проблем за всяка жена! Един лесен трик, за да имате обемна коса – за да придадете обем на косата си, е необходимо след къпане да си изсушите косата с надолу главата. След което само довършете сушенето с дифузер, напръскайте косата си с лак, за да й придайте
форма и я напръскайте отново за фиксация.

Разполагаме дори и с малък трик за тънките и прави коси, който ще ги направят да изглеждат
доста обемни без професионална помощ. Тайната е в нанасянето на моделираща пяна, която имма изключителен ефект дори и при много трудни за обработване коси. Напръскайте косата си след измиване и я разрешете с гребен. Оставете я да изсъхне или изсушете съвсем леко със сешоар с наведена напред глава, придайте и желаната форма и нанесете пяна отново.

Къдревата и чуплива коса са трудни за оформяне, ето защо всеки един от тези съвети ще ви
помогне да се справите с буйните си коси от една страна, а от друга ще Ви помогне да се сдобиете с разнообразен и впечатляващ нов външен вид много бързо, лесно и евтино в домашни условия.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s